5 jaar geleden startte het ICO met DAF. Een speel en maakplek voor jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Binnen de muren van DAF wordt er door de Daffers gewerkt aan eigen projecten, experimenten, sociale skills en talentontwikkeling.

De Daffers willen hun kunsten, talenten laten zien d.m.v Alter Ego Underlight. Een zelf bedacht project waarin Daffers op zoek gaan naar hun alter ego, en daarvoor een vette outfit maken.

 Deze outfits gaan vertoond worden tijdens het 5 jarig jubileum feest van DAF.
Zo’n project komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen en ook is het niet in 1 middag klaar. In onderstaand blog houden we jullie op de hoogte van alle bezigheden rondom Alter Ego Underlight.


De start van Demi

Heel lang had ik een ‘designersblock’. Ik had de 3d geprinte pop, de DAF makker, voor mijn neus, maar er kwam niks uit. Terwijl ik met Daffers op Discord zat en hardop aan het brainstormen was kwamen langzaam aan ideeën naar boven. Lotus liet zien hoe ze met schilders tape en aluminiumfolie een jurk had gemaakt. Het frommelen met folie sprak mij enorm aan en ik begon daarmee te experimenteren. Raymond liet zijn makker zien waar hij ook folie en tape had gebruikt. Het ontwerp had hij zwart geverfd wat een leerachtige look gaf. Dat vond ik gaaf en gaf mij inspiratie om ook te proberen.


Art Fusion

Vrijdag 18 juni hadden wij bij DAF Assen een geweldige avond met Art Fusion. Orkest, theater en DAF zorgden voor een te gekke fusie van kunst, muziek, VR en VJ-ing. 
We hebben ons proces van Alter Ego Underlight mogen presenteren, waar wij enthousiaste reacties over ontvingen. Het was een top avond waar diverse kunsten fuseerden tot een gave presentatie.


Lotus proces 2

Ik kwam een mooi gele jurk tegen in DAF en dat besloot mij om  opnieuw te gaan ontwerpen. Inmiddels ben ik opnieuw begonnen aan een nieuw idee, omdat ik de gele jurk tóch niet goed genoeg vond.


De start van Maaike

“Het duurde even voordat ik mijn 3d geprinte pop kreeg. Maar ik moest simpelweg bezig. Dus ik kleedde 2 barbiepoppen uit, pakte het eerste de beste lijntjes papieren notitieboek er bij en roeide met de riemen die ik had. Een frustrerende pop verder en het voelde niet echt alsof ik iets bereikt had. Uiteindelijk kwamen de 3d poppen binnen. Ik had besloten om iets van 3-4 concept kleding te maken en had meer dan genoeg schetsen gemaakt om uit te kiezen.” – Maaike


Kleding inzamelen

Zakken vol kleding kwamen binnen. Oude kleding bestaande uit prima stoffen. Creatief bezig zijn en kleding een nieuwe kans geven. Op locatie Gieten werden alle kledingstukken uitgezocht en gefotografeerd. Nu kunnen alle Daffers overzichtelijk alle kleding bekijken.


De start van Lotus

“Ik vond het heel moeilijk om een ontwerp te maken en ik ben nog steeds aan het zoeken naar wat ik precies wil. Eerst had ik een ontwerp gemaakt van stofjes die ik online had gevonden. Daarvan heb ik het eerste ontwerp gemaakt.” – Lotus


We zijn weer open!

Daffers stonden al in de startblokken om weer naar DAF te komen en nu is het zover! We zijn weer geopend!Hoewel we vanuit huis een start hebben kunnen maken met het project is het véél praktischer om op locatie aan de slag te gaan. Hier hebben we materialen, middelen en naaimachines en uiteraard inspireren we elkaar meer wanneer we bij elkaar zijn.


Vooronderzoek

Hoe nu verder? Je hebt een heleboel enthousiaste creatieve daffers en een idee voor een modeshow. Onderzoek! Night doet onderzoek naar hydraulische vleugels. Of moeten ze toch gemotoriseerd?! Hij zoekt online naar inspiratie, mogelijkheden en eventuele kosten. Timo is bezig met een exoskelet en doet onderzoek naar bewegingsmogelijkheden. Isa wil graag een gemotoriseerde kattenstaart maken en zoekt naar opties en doet onderzoek naar de techniek erachter. Andere deelnemers zijn nog inspiratie materiaal aan het verzamelen om op een eigen idee uit te komen.


De presentatie

Omdat DAF niet 1 locatie heeft maar 2, werd er een plan gemaakt om ook de daffers op de 2e locatie te enthousiasmeren voor dit project. Een daffers is een daffer, of je nu naar Assen gaat of Gieten. Lucy, Mats en Night maken een presentatie waarin ze hun ideeën delen. Deze presentatie geven ze online in Gieten voor een 20-tal daffers. En ook daar worden de daffers enthousiast. Missie geslaagd.


De start

Lucy (daffer) kwam met het idee om een modeshow te gaan organiseren. Een aantal andere daffers werd enthousiast en wilde meedoen. Iedereen vond het een mooie vorm om hun eigen werk te kunnen laten zien. Na een brainstorm bleek dit het juiste project om 5 jaar DAF mee te vieren. Een modeshow en DAF hoe gaat dat passen. Daar hadden de daffers genoeg ideeën over. Er werden meteen naaimachines geregeld.