DAF is in 2016 opgezet door het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. Het ICO had de ambitie om een digitale en fysieke ontmoetings- en onderzoeksplek voor jongeren te creëren. DAF is nu een fysieke plek waar creatieve jongeren vanuit alle kunstdisciplines samen komen om elkaar te ontmoeten, te experimenteren, te onderzoeken, om ideeën en informatie uit te wisselen en om te creëren en ondernemen. DAF bevindt zich op het snijvlak van kunst en techniek.

Jongeren worden geïnspireerd en uitgedaagd om te onderzoeken en te creëren met behulp van moderne technieken. Zij werken vanuit hun eigen interesses en vraagstukken. Hieruit ontstaan samenwerkingen die tot mooie eindresultaten kunnen leiden.

Zij kunnen hierbij de expertise van de (assistent) coördinator inschakelen. De jongeren geven zelf vorm aan DAF en de DAF-ruimte.

 

DAF werkt daarnaast mee aan een aantal Drentse onderwijs- en amateurkunstprojecten.

We willen DAF zo veel mogelijk laten zien op evenementen in en rondom Assen (o.a. bij het Preuvenement, het Bevrijdingsfestival en Kunstbende).

Als DAF ergens aanwezig is worden de Daffers (deelnemers van DAF) zoveel mogelijk betrokken, door te presenteren, mensen te helpen, uitleg te geven en door soms gewoon aanwezig te zijn.

DAF wordt mede mogelijk gemaakt door:

VSB Fonds | Fonds voor Cultuurparticipatie | Gemeente Assen 

 

 

DAF Assen

Zuidhaege 2
9401 NZ Assen

DAF Gieten

Julianalaan 8a
9461 BT Gieten

Ben jij tussen de 10 en 25 jaar? En ben je graag creatief en/of technisch bezig? Kom dan eens langs in de DAF-ruimte! Je vindt ons in Podium Zuidhaege (Zuidhaege 2, Assen) op de begane grond.

Werk mee aan een van onze projecten óf start zelf een project. Check de openingstijden om te zien wanneer dit kan!