Welkom bij de Digital Art Museum van Digital Art Factory!

De app is tot stand gekomen dankzij de ideeën en het onderzoek van de deelnemers aan Digital Art Factory (DAF). DAF is een plek waar jongeren kunnen komen werken aan hun eigen creatieve project of idee. Ze worden geïnspireerd en uitgedaagd om te onderzoeken en te creëren met behulp van moderne technieken. Zoals bijvoorbeeld kunst maken in virtual reality!

We hebben een methode bedacht en gemaakt om de driedimensionale kunstwerken die door deelnemers gecreëerd zijn zichtbaar te maken. Er zijn ook kunstwerken van professionele kunstenaars in de Expo te zien, ook zij hebben in het virtuele atelier van DAF gewerkt.

De expositie bestaat uit 6 kunstwerken van plaatselijke (professionele) kunstenaars & 8 kunstwerken van Digital Art Factory deelnemers.

Hoe werkt het?

Op elke sokkel is een ‘marker’ aangebracht. Met de app kun je deze marker scannen door de camera erop te richten. Het kunstwerk verschijnt op de plek van de marker. Je kunt het werk van alle kanten bekijken door de camera te bewegen, en bijvoorbeeld om de sokkel heen te lopen.

 

Kunstenaars

Gejan Stol
Willem Tredgett
Johannes de Vries
Aldrik Salverda
Raymond van Es
Kitty Boon

Hoe zijn de kunstwerken gemaakt?

DAF-deelnemers en kunstenaars hebben in het virtuele atelier gewerkt met de HTC Vive.

 

 

 

 

DAF-deelnemers

Mats Bakker
Maarten Reinders
Nichell Kracht
Thijs Beers
Paul-Erik Metselaar
Naomi Takens
Griffin Reimerink
Ceighthlynn Extra

Zelf proberen?
Download dan onze app via de app store of op www.digitalartfactory.nl/virtueleexpo.

 

 

Hoe werkt het?
Stap 1: Download de marker
Stap 2: Print de marker
Stap 3: Scan de marker door je camera erop te richten, en bekijk het kunstwerk!

Graag willen we de kunstenaars bedanken voor hun inzet en ideeën. We hopen dat we elkaar kunnen blijven inspireren. Veel plezier met het bezichtigen van de kunstwerken.