Welkom bij de Digital Art Museum van Digital Art Factory!

De app is tot stand gekomen dankzij de ideeën en het onderzoek van de deelnemers aan Digital Art Factory (DAF). DAF is een plek waar jongeren kunnen komen werken aan hun eigen creatieve project of idee. Ze worden geïnspireerd en uitgedaagd om te onderzoeken en te creëren met behulp van moderne technieken. Zoals bijvoorbeeld kunst maken in virtual reality!

We hebben een methode bedacht en gemaakt om de driedimensionale kunstwerken die door deelnemers gecreëerd zijn zichtbaar te maken. Er zijn ook kunstwerken van professionele kunstenaars in de Expo te zien, ook zij hebben in het virtuele atelier van DAF gewerkt.

https://www.kunstencultuur.nl/nieuws/bilderwaldbeeldenbos

Hoe werkt het?

Op elke sokkel is een ‘marker’ aangebracht. Met de app kun je deze marker scannen door de camera erop te richten. Het kunstwerk verschijnt op de plek van de marker. Je kunt het werk van alle kanten bekijken door de camera te bewegen, en bijvoorbeeld om de sokkel heen te lopen.

 

 

Hoe zijn de kunstwerken gemaakt?

DAF-deelnemers en kunstenaars hebben in het virtuele atelier gewerkt met de HTC Vive.

 

Zelf proberen?
Download dan onze app via de App Store of Playstore.

 

 

Hoe werkt het?
Stap 1: Download de marker
Stap 2: Print de marker
Stap 3: Scan de marker door je camera erop te richten, en bekijk het kunstwerk!

Graag willen we de kunstenaars bedanken voor hun inzet en ideeën. We hopen dat we elkaar kunnen blijven inspireren. Veel plezier met het bezichtigen van de kunstwerken.