De Digital Art Factory (DAF) locatie Gieten bestaat 4 jaar! En de locatie in Appingedam 2 jaar. Om dat te vieren organiseren beide DAF locaties een expo met verschillende projecten. Op woensdagmiddag 7 februari aan de Julianalaan 8a in Gieten en op donderdag 15 februari aan de Pastorielaan 2 in Appingedam. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.00 en 18.00 uur. 

Expositie
3D kunst, LEGO Mindstorms robots en tekeningen
Op de expo’s staan projecten die door de jongeren (Daffers) zelf zijn gemaakt. Denk aan 3D kunst, kunst in Virtual Reality, LEGO Mindstorms robots, tekeningen, schilderijen en nog veel meer. En natuurlijk zijn de Daffers zelf ook aanwezig. ‘Bij DAF kan ik lekker creatief bezig zijn. Ik word niet afgerekend op wat ik maak of wie ik ben,’ vertelt Liselotte, een van de Daffers. Tijdens de expo’s vertellen de jongeren je graag meer over het maakproces van hun projecten. Voor veel van deze projecten werken ze samen met andere partijen zoals de bibliotheek Gieten, het Dr. Nassaucollege, verschillende basisscholen in Aa en Hunze en Impuls Welzijn.

Digital Art Factory
DAF is een digitale en fysieke ontmoetings- en onderzoeksplek voor en door jongeren van 10 tot 25 jaar. Het is onderdeel van het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Creatieve jongeren vanuit alle kunstdisciplines komen samen om elkaar te ontmoeten, te experimenteren, te onderzoeken, om ideeën en informatie uit te wisselen en om te creëren en ondernemen. ‘Zowel in Gieten als in Appingedam zijn er community’s ontstaan,’ vertelt DAF coach Ester Kroezenga. ‘De Daffers helpen elkaar onderling en dat is erg waardevol.’

Kom gezellig langs
De expo’s op woensdag 7 februari in Gieten en donderdag 15 februari in Appingedam (16.00 – 18.00 uur) zijn gratis en aanmelden is niet nodig. De jongeren zetten een hapje en een drankje voor je klaar. Dus kom gezellig langs!